Χοιρινό με αποξηραμένα φρούτα και μπέικον

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε μερίδες
200 γρ. μπέικον
2 κ. σ. βούτυρο ή φυτίνη
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ. σ. ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί
2 κ. σ. γούστερ σος
130 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
130 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό κρέας και το σοτάρουμε στο λάδι και βούτυρο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και τη σος, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη κατσαρόλα και όταν κρυώσει λίγο το τυλίγουμε με το μπέικον και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και προσθέτουμε και τη σάλτσα με τα αποξηραμένα φρούτα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το μπέικον και το σερβίρουμε ζεστό.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr