Χοιρινό με πορτοκάλι και ρύζι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι Jasmine
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουταλιές λάδι
½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλυτζάνι λεπτοκομμένη πιπερόριζα
2 κουταλιές της σούπας πολτοποιημένο σκόρδο (4 με 6 σκελίδες)
2/3 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
2 κουταλιές σάλτσα ψαριού
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και 1/2 κουταλάκι αλάτι.

Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι μαζί με την πιπερόριζα και το σκόρδο, τα αφήνουμε να ροδίσουν για 4 με 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη σάλτσα ψαριού και το χυμό λάιμ. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά, μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.

Σερβίρουμε το χοιρινό μαζί με το ρύζι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr