Χοιρινό στο φούρνο με μέλι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 γουρουνόπουλο μικρό ολόκληρο
1 κ. γ. μουστάρδα
1 κ. γ. φασκόμηλο
3 κ. γ. ξύδι
καρότα
κρεμμύδι ξερό
πιπεριά κόκκινη
πιπεριά πράσινη
400 ml ελαιόλαδο
χυμό από 4 πορτοκάλια
130 γρ. μέλι
σέλινο
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Ανακατεύουμε το χυμό με το μέλι και τη μουστάρδα και αλείφουμε το εσωτερικό μέρος του. Φυλάμε για αργότερα το αυτό που μας περισσεύει. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και το φασκόμηλο και το βάζουμε για 2 ωρες στο ψυγείο. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο, στρώνουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και βάζουμε πάνω το κρέας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς, αλείφουμε την πέτσα με λίγο λάδι και σιγοψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Κατά διαστήματα ρίχνουμε στον πάτο του ταψιού λίγο ζεστοό νερό και αλείφουμε με πινέλο το γουρουνόπουλο με λίγο λάδι και το μείγμα του μελιού. Όταν είναι έτοιμο αν θέλουμε δένουμε σε σάλτσα τβράζοντας σε μια κατσαρολίτσα τα υγρά που έχουν μείνει στο ταψί.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr