Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο. Μετά ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα σιγά σιγά. Ρίχνουμε και το καρύδι με το κανελογαρίφαλο. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 40 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας τα υλικά μας για 5 λεπτά. Όταν κρυώσει το σιρόπι, σιροπιάζουμε την μελαχρινη. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα κάστανα γλασέ.
|