Χταπόδι ξιδάτο στο βάζο

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ.
1/2 λίτρο νερό
100 ml ξύδι λευκό
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους πιπέρι

Για το βάζο:
250 ml ελαιόλαδο
150 ml ξύδι λευκό
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι με κρύο νερό. Το βράζουμε μαζί με τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 35’-40’. Μόλις γίνει το κόβουμε σε μπουκιές το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (ή βάζα) και το γεμίζουμε με το λάδι, το ξύδι, την ρίγανη και το αλάτι.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr