Χταπόδι με μελιτζάνες

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 1/2 κιλό μελιτζάνες
2 φλιτζάνια λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες
1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι
σκόρδο προαιρετικά 2 σκελίδες
Εκτέλεση
Πλένετε καλά το χταπόδι, το κόβετε κομμάτια και το βάζετε με νερό και αλάτι να βράσει καλά. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες τις αλατίζετε και τις βάζετε σε κρύο νερό να ξεπικρίσουν. Βάζετε πάνω τους κάποιο βάρος για να βυθίζονται στο νερό.
Βάζετε σε κατσαρόλα λίγο λάδι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, το μαϊντανό αλάτι πιπέρι και τα σοτάρετε. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Με το υπόλοιπο λάδι τηγανίζετε τις μελιτζάνες αφού τις στραγγίσετε.
Στρώνετε σε ανοιχτή κατσαρόλα το χταπόδι μετά τις μελιτζάνες και τέλος τη σάλτσα. Ρίχνετε 1 ποτήρι νερό και βράζετε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr