Υπέροχο χταποδάκι

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
για το βράσιμο του χταποδιού
1 1/2 κιλό χταπόδι
1/2 κούπα ξίδι
1 κρεμμύδι
1 καρότο
δάφνη
για το φαγητό
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο μικρή τριμμένη
1/3 κούπας ούζο
χυμό ενός λεμονιού
1/3 κούπας άνηθο
2 κούπες μακαρονάκι κόφτο
Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα ρίχνοντας νερό να το καλύψει και το ξίδι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, για άρωμα ρίχνουμε καρότο, δάφνη. Στραγγίζουμε το χταπόδι κ το καθαρίζουμε, αφαιρούμε πέτσες και μάτι, ψιλοκόβουμε,
ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα κ σοτάρουμε κρεμμύδι, ρίχνουμε το χταπόδι το σοτάρουμε κ σβήνουμε με ούζο. Ρίχνουμε χυμό ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, άνηθο. Σκεπάστε και σιγοβράστε 5-6΄
Βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο νερό αλατισμένο με 2 κουταλιές λάδι, το στραγγίζουμε κ το ρίχνουμε μέσα στο χταπόδι. Σερβίρετε αμεσως.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr