Ζυμαρικά με τόνο και ελιές

Κανονική Εμφάνιση
Υλικά
400 μακαρόνια
280 γρ τόνο σε λάδι
800 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
170 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλάκια κάπαρη
Ελαιόλαδο
Λίγα φύλλα βασιλικού
1 πρεζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε λιγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια θερμοκρασία. Μετά απο λίγα λεπτά προσθέτουμε και το σκόρδο λιωμένο, μαζί με το καγιέν.

Στη συνεχεια προσθέτουμε τη ντομάτα μαζί με τις ελιές και τα φύλλα του βασιλικού. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο το καπάκι της κατσαρόλας για 20 λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες τους για να μείνουν al dente.

Ενώ βράζουν τα μακαρόνια, στραγγίζουμε τον τόνο απο το λάδι του, ξεπλένουμε τη κάπαρη και τα προσθέτουμε και τα δυο μέσα στη σάλτσα για να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Μόλις τα μακαρόνια ειναι έτοιμα τα αφαιρούμε με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε γρήγορα και τα σερβίρουμε ζεστά.

Μια πρόταση από το https://www.yumyum.gr

Copyright - yumyum.gr