Κατηγορίες

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α. έχει στείλει 307 συνταγές




Προηγούμενη Σελίδα Επόμενη Σελίδα

  • Ρεβανί πορτοκάλι με σος σοκολάτας   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Μια και διάβασα καλά σχόλια για τη συνταγή του Ρεβανί Βεροίας, σας δίνω και ένα άλλο εύκολο και πενανόστιμο ρεβανί, πορτοκαλιού αυτή τη φορά.
  • Kazan ntipi (2 τρόποι)   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Στις συμβουλές για την κρέμα γάλακτος ζητήθηκε συνταγή για Καζάν ντιπί. Το Καζάν ντιπί γίνεται αποκλειστικά με βουβαλίσιο γάλα. Αρκετά βαρύ για τα Ελληνικά γούστα. Οπότε αυτή η κρέμα που τρώμε εμείς, δεν είναι Καζάν ντιπι, το αυθεντικό ίσως να μη μας αρέσει. Καζάν ντιπί σημαίνει «Ξύσιμο του καζανιού», δηλαδή καμένη στον πάτο του καζανιού η κρέμα. Από έναν μεγάλο Κωνσταντινουπολίτη Ζαχαροπλάστη άκουσα ότι το γνήσιο Καζάν ντιπί είναι η κρέμα με στήθος κοτόπουλου, όχι με κανέλα αλλά με καψαλισμένη ζάχαρη, το Ταούκ Γκιοκσού με καψαλισμένη ζάχαρη. Το έχω φάει, όμως πάλι δεν είναι στα γούστα του Έλληνα αφού αυτό που έμαθε να τρώει δεν είναι καζάν ντιπί. Δίνω λοιπόν αναλυτικά τη συνταγή της κρέμας αυτής με βάση τα Ελληνικά γαστριμαργικά γούστα, Αυτή που μάθαμε να τρώμε για καζάν ντιπί. Θα δώσω τη συνταγή με 2 τρόπους παρασκευής. Ό,τι σας βολεύει.
  • Γαλλικό κρουασάν σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Πρόκειται για Γαλλικό κρουασάν σοκολάτας με πραλίνα αμυγδάλου. Έχω δώσει συνταγή για πραλίνα αμυγδάλου άλλα είναι με καραμελωμένο αμύγδαλο, αυτή είναι μια απλή για να μπορεί να ψηθεί. Κάποιοι χρησιμοποιούν Νουτέλα αλλά είναι πολύ ρευστή και χύνεται εύκολα από το κρουασάν, εξάλλου είναι με πραλίνα φουντουκιού και όχι αμυγδάλου.
  • Tiramisu η αυθεντική   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Στα σπίτια οι γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι το Ιταλικό αυτό γλυκό γίνεται με τυρί μασκαρπόνε και με μπισκότα σαβουαγιάρ. Και φτιάχνουν συνήθως με μπισκότα Digestive ή πτι-μπερ ή κάνουν ένα απλό παντεσπάνι και για τυρί βάζουν Φιλαδέλφεια. Καμιά σχέση. Δίνω την αυθεντική Ιταλική Τiramisu. Μια λεπτομερής συνταγή.
  • Εκμέκ κανταΐφι με μαστίχα   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Πώς μου αρέσει όταν μπαίνω στα ζαχαροπλαστεία και βλέπω τα πλαστικά εκείνα μπολάκια με τις κρέμες. Είναι πολύ πιο όμορφα τις κρέμες να τις βάζουμε σε μπολάκια παρά σε ταψιά εκτός από τις κρέμες ταψιού (ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΠΙ,ΤΑΟΥΚ ΓΚΙΟΚΣΟΥ. Συνήθως το εκμέκ κανταΐφι το βάζουν σε ταψί και το σερβίρουν σε κομμάτια. Εγώ το προτιμώ σε μπολάκι και έτσι σας το δίνω.
  • Teurgoule (τεργκουλ)   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Πρόκειται για το ψημένο ρυζόγαλο της Νορμανδίας, το Τεργκούλ. Παραδοσιακά ψηνόταν στον ξυλόφουρνο του χωριού μέσα σε ειδική πήλινη λεκάνη για πολλές ώρες, ακόμη και όλη τη νύχτα, αφού είχε βγει πρώτα το καθημερινό ψωμί. Διαφορετικό σε όψη, γεύση και υφή ακόμα και από το ρυζόγαλο στο φούρνο του οποίου συνταγή έχω δώσει.
  • Έγκνογκ (eggnog)   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Το Eggnog είναι ένα γλυκό ρόφημα που έχει βάση το αυγό και το γάλα. ’Αλλωστε το καταλαβαίνουμε από την ονομασία του. Είναι το Χριστουγεννιάτικο ποτό της Αμερικής, του Παναμά και του Καναδά. Είναι νόστιμο αλλά με πολλές θερμίδες. Αξίζει όμως να το δοκιμάσετε αφού είναι μια φορά το χρόνο. Είναι πολύ κρύο σε αντίθεση με τα Χριστουγεννιάτικα ποτά της Ευρώπης. Δίνω την πρώτη συνταγή που στα καθ'ημάς φαντάζει υπερβολική, όμως είναι η παραδοσιακή συνταγή.
  • EGGNOG   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Δίνω ακόμα μια συνταγή για το κρεμώδες αυτό Χριστουγεννιάτικο παγωμένο ποτό των Αμερικάνων και των Αγγλοσαξόνων. Λίγο προσιτό αυτή το φορά προς τα δικά μας γούστα.
  • Ρυζόγαλο με πικραμύγδαλο   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Μια απλή συνταγή για ρυζόγαλο αλλά με άρωμα πικραμύγδαλου και με ένα μυστικό που θα σας αποκαλύψω για να είναι λαμπερό και γυαλιστερό χωρίς κρούστα.
  • Κεφτέδες ραγού με ζυμαρικά   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Η τελευταία συνταγή με κεφτέδες που δίνω και μάλιστα καλύπτει την κατηγορία ζυμαρικών με κρεατικά. Όπως έγραψα για το RAGOUT (ΡΑΓΟΥ), είναι όρος μαγειρικής για οποιοδήποτε κρεατικό κατσαρόλας με λαχανικά κυρίως, είτε πολλά είτε ένα. Στην περίπτωσή μας τομάτα και μαϊντανό.
  • Αρνί γιουβέτσι   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Το λατρεύω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζωμό από το αρνί ή ζωμό λαχανικών με κύβο λαχανικών.
  • Κεφτεδάκια α λα κρεμ   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    θα δώσω 3 υπέροχες συνταγές για κεφτεδάκια που θα σας ξετρελάνουν. Είναι νόστιμα και σκέτα αλλά ας τα κάνουμε πιο γευστικά.
  • Κεφτέδες με γιαούρτι   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    ΄Αλλη μια υπέροχη συνταγή για κεφτέδες, παραδοσιακοί με γιαούρτι.
  • Πεντανόστιμα ροξάκια   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Στα περισσότερα ζαχαροπλαστεία το φτιάχνουν με φύλλο σφολιάτας και ξεραμένα παντεσπάνια αλεσμένα σε σκόνη με νερό και κακάο και κανέλα. Έρχεται πιο φθηνά και τίποτα δεν πάει χαμένο. Ποιοτικά χάλια όμως. Δίνω μια υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμα σπιτικά ροξάκια που φτιάχνουν και σε κάποια καλά ζαχαροπλαστεία.
  • Πασχαλινό cheesecake   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Παντρεύω την Ελληνική παράδοση με ξενόφερτο γλυκό και δίνω ένα τέλειο αποτέλεσμα. Πασχαλινή καρυδόπιτα Πηλίου με κρέμα τυριού.
  • Πασχαλινή καρυδόπιτα Πηλίου   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Με μια λέξη... Καταπληκτική! Απλά προσθέτω και λίγο μπέικιν για να διογκωθεί πιο πολύ και να γίνει και αφράτη.
  • Πασχαλινό ρεβανί   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Ένα ρεβανί με ξυνή κρέμα και άρωμα ’νοιξης... Το κάτι άλλο!
  • Βιεννέζικο τσουρέκι γεμιστό   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Ένα διαφορετικό τσουρέκι ελαφρώς γλυκόξινο, όπως τρώνε τα γλυκά οι Αυστριακοί και χωρίς τα απαραίτητα μπαχαρικά (μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ). Η συνταγή είναι λίγο διορθωμένη από μένα μια και η ποσότητα αλεύρου ήταν σχετικά μικρή και ναι μεν γινόταν πολύ αφράτο, όταν κρύωνε όμως καθόταν. Δεν είχε την απαραίτητη δύναμη να κρατήσει τον αέρα, οπότε την άλλαξα λίγο. Επίσης αντικατέστησα το νερό με γάλα. Βασικό μυστικό για τα αρτοσκευάσματα με μαγιά, τα υλικά όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι από το ψυγείο. Και τα υγρά στοιχεία, πάντα ζεστά.
  • Καλιτσούνια ανεβαστά ή μελιτινια (λυχναράκια)   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Αυθεντική Κρητική συνταγή. Παρά του ότι το αρτοσκεύασμα αυτό είναι Πασχαλινό, στην Κρήτη το βρίσκουμε στα αρτοποιία κάθε μέρα. Έχω δώσει ήδη μια συνταγή για λυχναράκια, άλλα αυτή είναι πολύ καλύτερη και αυθεντική Κρητική.
  • Πασχαλινό μπαμπά με ρούμι   από το μέλος ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
    Μια πεντανόστιμα δροσερή συνταγή, με άρωμα Πάσχα και τη δροσιά της φράουλας.

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια