Μόλις μαγειρεύτηκαν |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
-
Κολοκυθοσαλάτα με ζυμαρικό από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Γλυκόξινος ανανάς από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΑν και ακούγεται κινέζικη, πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή της Βεγγάλης, γνωστή ως tok. Η γεύση που κυριαρχεί είναι το τζίντζερ, και τα κομμάτια του χρυσαφένιου ανανά, στιγματισμένα με παχουλές, ζουμερές σταφίδες αποτελούν οπτικό πειρασμό ταιριασμένο με ωραία γεύση. Είναι το ίδιο γευστικό, αν γίνει με μάνγκο αντί για ανανά. Σερβίρεται ως παράπλευρο πιάτο ή ως χωνευτικό.
-
Φιλέ-μινιόν με σάλτσα από πιπερόσπορους και μουστάρδα από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Μαλλιά αγγέλου με πικάντικη σάλτσα βότκας από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΖυμαρικό περιχυμένο με σάλτσα κατά ένα μέρος βότκα και κατά ένα άλλο μερος αραμπιάτα ? με άλλα λόγια μια πικάντικη «ντοματώδης» σάλτσα.
-
Κολοκύθια σοταρισμένα με καρύδια και ροκφόρ από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΔιαλέγουμε φρέσκα, λαμπερά κι αχτύπητα κολοκύθια με διάμετρο 30 χιλ. περίπου.
-
ALIGOT από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΤο Aligot δεν είναι τόσο ένα παράπλευρο πιάτο όσο είναι έργο τέχνης. Ταπεινές πα-τέτες και τυρί χτυπιούνται μαζί με creme fraiche, μέχρι να σχηματίσουν μεταξωτές, ομοιόμορφες λωρίδες από πατάτα πουρέ. Είναι μια πολύ νόστιμη χορταστική συνταγή, που σε προκαλεί να το φας όλο μέσα στο χειμωνιάτικο κρύ, λόγω της απέραντης θερμαντικής του αξίας. Ας δοκιμάσουμε όμως να συγκρατηθούμε και να το συνοδέ-ψουμε με μια πλούσια μπριζόλα σε ένα πολυτελές δείπνο. Μετά απ’ αυτό δύσκολα θα επιστρέψουμε στο συνηθισμένο πουρέ πατάτας.
-
Κοτόπουλο με κρεμώδη σος από δυο μουστάρδες από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Σπαγγέτι με τόνο και ασιατικά μυρωδικά από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Λιγκουίνια με σάλτσα από γαρίδες και μαυροδάφνη από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΗ (ασιατική) σάλτσα στρειδιών συνδυάζεται τέλεια με την μαυροδάφνη!
-
Κριθαράκι με τόνο, πιπεριές, μανιτάρια και τυρί στο φούρνο από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Λιγκουίνια με τόνο, γαρίδες, λαχανικά και φέτα από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Κριθαράκι Πρίμαβερα με λεμόνι από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΠολύχρωμα λαχανικά και οι γεύσεις του λεμονιού και του θυμαριού κάνουν το κριθαράκι αυτό ιδανικό ανοιξιάτικο πιάτο. Μπορούμε να κόψουμε τα κολοκύθια και το καρότο, αντί να τα τρίψουμε, για να μειώσουμε το χρόνο προετοιμασίας, απλά θα χρειαστεί να τα μαγειρέψουμε λίγο περισσότερο πριν προσθέσουμε το κριθαράκι.
-
Πως βράζουμε την κινόα - η βασική συνταγή από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, φέτα και ρίγανη από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Παέγια με θαλασσινά (caldera) από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΘα φτιάξετε τoν ζωμό σιγοβράζοντας 2-3 κιλά διάφορα θαλασσινά και καβούκια από αστακό, γαρίδες κλπ. για 40 λεπτά μαζί με 1 κρεμμύδι και 12 σκελίδες σκόρδο. Περάστε τον ζωμό από σήτα, πιέζοντας καλά για να πάρετε όλους τους χυμούς.
-
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα από γλυκό κρασί και κρεμμύδια από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Πατάτες με λουκάνικο πικάντικο από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣΜια παραλλαγή ισπανικής τάπας, που φτιάχνεται όμως με το τοπικό λουκάνικο τσορίθο (chorizo).
-
Βίδες με λουκάνικο και βολβό μάραθου (φινόκιο) από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
-
Ψαρονέφρι γεμιστό με μυρωδικά από το μέλος ΑΛΟΝΣΟΣ
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |