Κατηγορίες

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ έχει στείλει 4 συνταγές στην κατηγορία Πουλερικά




  • Κοτόπουλο με κάρυ και μπανάνες (barbados)   από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
  • Κοτόπουλο σαλτιμπόκα με μαυροδάφνη   από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
    (*) Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουταλιές μαλακό βούτυρο με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, π.χ. μαϊντανό, θυμάρι, δεντρολίβανο ή ξύσμα λεμονιού.
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά στο γκριλ   από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
    Tο πιάτο αυτό βασίζεται στο στυλ μαγειρικής ταντούρι, όπου το κρέας ή το κο-τόπουλο μαρινάρεται πριν ψηθεί στο στο γκριλ ή στον πήλινο φούρνο. Σερβί-ρεται με ρύζι και μια σαλάτα ή, για πραγματική πολυτέλεια, με ένα κάρυ μανιτα-ριών. Αν προτιμάμε, μπορούμε επίσης να ψήσουμε το κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου για θεσπέσια καπνιστή γεύση. Περιχύνουμε με το λάδι μόνο όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο.
  • Κοτόπουλο βουτύρου   από το μέλος ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
    Το πιάτο αυτό βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά ινδικά φαγητά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα του μπορεί να παρασκευαστεί όσο καυτερή ή όσο ήπια ταιριάζει στον ουρανίσκο μας. Ταιριάζει τέλεια με μαύρες φακές (Kaali Daal), Naans (είδος ινδικού ψωμιού) και μια πράσινη σαλάτα. Σημ. Μια μικρή τροποποίηση στο μαγείρεμα. Ενώ περιμένουμε η σάλτσα να μειωθεί στο μισό, το κοτόπουλο μπορεί να παραβράσει, για αυτό προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στα ήδη μαλακά κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ και το μαγειρεύουμε μέχρι μόλις να κοντεύει να γίνει. Φτιάχνουμε τη σάλτσα με το κατάλοιπο του μίγματος μπαχαρικών, τις τεμαχισμένες ντομάτες και το ζωμό κοτόπουλου σε διαφορετική κατσαρόλα. Η σάλτσα μειώνεται σε λιγότερο από μισή ώρα. Μόλις γίνει, προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα και όλα είναι εντάξει.

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια