Νέες
Συνταγές |
![]() |
|
![]() |
||
![]() |
-
Τζαμπαλάγια με ρύζι από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Σπαγγέτι με σκόρδο ελαιόλαδο και πιπεριά τσίλι (aglio, olio e peperoncini) από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΘεωρούμενη σαν κλασικό πιάτο, η συνταγή αυτή είναι μια από τις ταχύτερες και ευκολότερες στην παρασκευή τους και σίγουρη επιτυχία. Για λιγότερο πικάντικη σάλτσα, βγάζουμε την πιπερίτσα από το λάδι, πριν προσθέσουμε το σκόρδο. Για λιγότερη γεύση σκόρδου, αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει το λάδι και το αφαιρούμε πριν ζεστάνουμε το λάδι με το τσίλι.
-
Κρεμμύδι γκρατεν με δεντρολίβανο και θυμάρι από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΥποθέτουμε ότι διατηρείται στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 μέρα, αυτό όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επειδή δεν μένει ούτε κομματάκι!
-
Σφιχτοβρασμένα αυγά με πικάντικη σάλτσα από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ* Αν θέλουμε το πιάτο να γίνει ήπιο, βάζουμε 1 κουταλιά sambal olek και 1 κουταλιά γλυκοκαυτερή σος για spring rolls.
-
Θαλασσινά κρεολών από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Κοτόπουλο με τζίντζερ από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Τηγανητό χοιρινό με φρέσκα κρεμμυδάκια από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΤο χοιρινό μαρινάρεται σε ρυζόκρασο και σοτάρεται σ’ αυτήν τη γρήγορη και εύκολη συνταγή.
-
Κοτόπουλο καραχι (chicken karahi, Ινδία) από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Κρεμούλες από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Σπανάκι με παρμεζάνα και αμύγδαλα από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΓίνεται και με κατεψυγμένο σπανάκι, αλλά με φρέσκο είναι σαφώς καλύτερο.
-
Σπαγγέτι με σάλτσα μπανάνας από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΜια γευστικότατη κρεμώδης και γλυκοκαυτερή σάλτσα που ταιριάζει θαυμάσια με το ζυμαρικό.
-
Σολομός τεριγιάκι από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΓια τη συνταγή αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμφιαλωμένη σάλτσα τεριγιάκι, αν βιαζόμαστε, όμως η σπιτική είναι άλλο πράγμα.
-
Κουσκούς ταμπουλέ από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Φετουτσίνια Καραϊβικής με κοτόπουλο και παπάγια από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΟ ασυνήθιστος αυτός συνδυασμός συστατικών αποτελεί ένα δροσιστικό καλοκαιρινό δείπνο. Η «οξύτητα» του λάιμ συμπληρώνει τη γλυκύτητα της παπάγιας και το πικάντικο του ζυμαρικού, δημιουργώντας «κύματα γεύσης» στο στόμα μας. Tο πιάτο γίνεται θαυμάσιο και με μεγάλες γαρίδες ή ακόμη και με ψαρονέφρι κομμένο σε μπουκιές.
-
Βινεγκρέτ σαν Φρανσίσκο από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Φετουτσίνια φρέσκα Φλωρεντίας από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Νουντλ τύπου Πεκίνου με φασόλια και ανάμικτα υλικά από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣ
-
Ριγκατόνι πόρτοφινο από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΈνα απλό φαγητό υπερπλήρες με γεύση και βιταμίνες. Tα ριγκατόνι είναι καλή επιλογή ζυμαρικού, όταν πρέπει να κρατήσουν τη σάλτσα μέσα τους. Τα κουκουνάρια με τη μεγάλη τους περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη ευνοούν το καρδιαγγειακό σύστημα. Η βιταμίνη D που περιέχουν στηρίζει τα οστά και τα δόντια βελτιώνοντας τη ικανότητα του οργανισμού να απορροφά ασβέστιο. Τα κουκουνάρια πρέπει να είναι φρέσκα, καθώς ταγκιάζουν μετά από 1-2 μήνες. Στο ψυγείο όμως διατηρούνται και μέχρι ένα χρόνο.
-
Φετουτσίνι πόρτοφινο αμπροζίνι από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΤαιριάζει πολύ ωραία με ξηρό λευκό κρασί
-
Καπρεζε, σαλάτα ζυμαρικού από το μέλος ΣΤΕΦΑΝΟΣΜπορούμε να βράσουμε το ζυμαρικό το πρωί, να το στραγγίσουμε και να το κρυώσουμε στο ψυγείο. Το βράδυ απλά αναμιγνύουμε τα υλικά και το δείπνο μας είναι έτοιμο!
![]() |
Οι νέες συνταγές στο email σας |
|
![]() |