Αρακάς με προσούτο 1 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Αρακάς με προσούτο
Ένα φαγητό πολύ θρεπτικό και υγιεινό αλλά εξίσου νόστιμο. Να σημειώσουμε ότι ο αρακάς είναι πλούσιος σε Βιταμίνη Α που βοηθά το δέρμα, την όραση τα μαλλιά τα δόντια και τα ούλα. Προστατεύει επίσης τον οργανισμό από μολύνσεις.
 
 

Υλικά (4-5)

500 γρ. αρακάς
3 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι κομμένο
6 φέτες προσούτο ή μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουτάλι μαϊντανός

Εκτέλεση

Πλύντε τον αρακά και βάλτε τον στο πλάι. Κάψτε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το προσούτο και σοτάρετε 3 λεπτά. Προσθέστε τον αρακά και 1 φλυτζάνι νερό και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο αρακάς. Στραγγίστε τον αρακά και βάλτε το σε δίσκο. Ανακατέψτε τον μαϊντανό λίγο πριν τον σερβίρετε.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε καρότα και ντομάτα φρέσκια.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες