Γαλέος μπουργέτο 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γαλέος μπουργέτο
Μπουργέτο γίνονται όλα τα ψάρια μικρά και μεγάλα με τον ίδιο τρόπο. Τέλειο μπουργέτο γίνονται και οι γαύροι. Είναι Πατρινό φαγητό.
 
 

Υλικά

1,5 κιλό γαλέος
1 φλ. λάδι
1-2 λεμόνια
1/2 κεφάλι σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβουμε τον γαλέο σε μερίδες, τον πλένουμε και τον αλατοπιπερώνουμε. Τον βάζουμε σε σουπιέρα και στύβουμε από πάνω τον χυμό των λεμονιών. Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και όταν αρχίζουν να παίρνουν βράση ρίχνουμε και το γαλέο με το λεμόνι, να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Τέλος προσθέτουμε την ρίγανη.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες