Θεσσαλονικιώτικο πλακί 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Θεσσαλονικιώτικο πλακί
 
 

Υλικά (4-6)

1/4 φλ. ελαιόλαδο
900 γρ. φιλέτα από σφιχτό λευκό ψάρι (ξιφίας, σφυρίδα, λαβράκι ή βακαλάος)
4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
425 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα με το χυμό της από κονσέρβα
1/2 φλ. μαυροδάφνη
1/2 φλ. μαϊντανός τεμαχισμένος
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη ή ½ κουταλάκι ξηρή
1/4 κ. γ. σκόνη κανέλας
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση

Εκτέλεση

Με το μισό λάδι αλείφουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα φιλέτα σε μια στρώση. Το βάζουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή χύτρα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην σκουρύνουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ψάρι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνει το ψάρι, για 15-20 λεπτά.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες