Καναπεδάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα 15 ψήφοι

Καναπεδάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και γραβιέρα
Τα καναπεδάκια είναι ένα ορεκτικό που όλοι αγαπάμε και με τα συγκεκριμένα με καραμελωμένα κρεμμύδια θα εντυπωσιάσουν όλους τους καλεσμένους σας!
 
 

Υλικά

4 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ λευκά μανιτάρια
2 μεσαία λευκά κρεμμύδια
λίγο φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά ζάχαρη
1,5 κουταλιά μπαλσάμικο ξύδι
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
αλάτι
πιπέρι
100 γρ γραβιέρα
1 σφολιάτα
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά βούτυρο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες. Μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα κρεμμύδια. Προσοχή, τα κρεμμύδια πρέπει να είναι κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες.

Ρίχνουμε και λίγο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και περιμένουμε να καραμελώσουν για 25 λεπτά, ανακατεύουντας τακτικά. Μετά προσθέτουμε το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από τα κρεμμύδια.

Στο μπολ με τα μανιτάρια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μέχρι να κρυώσει το μίγμα μας προσθέτουμε και τη γραβιέρα τριμμένη.

Σε ένα ταψί του φούρνου απλώνουμε μία λαδόκολλα και από πάνω μικρά κομμάτια από τη σφολιάτα με διαστάσεις 5Χ5 εκατοστά.

Σε κάθε κομμάτι προσθέτουμε μία κουταλιά από το μίγμα μας και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά.

1 αστέρια από 15 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες