Κερκυραϊκο σοφρίτο 1 ψήφοι

Κερκυραϊκο σοφρίτο
Το Κερκυραϊκο Σοφρίτο είναι μια κλασική και αγαλημένη συνταγή και εδώ θα βρείτε την ξεχωριστή εκτέλεση του Always Hungry
 
 

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
200 ml λευκό κρασί
100 ml λευκό ξίδι balsamico
100 ml ελαιόλαδο
1 φρέσκο βοδινό ζωμό σε 300 ml νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες το μοσχάρι μας και το ανακατεύουμε σε ένα μπωλ με το αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε, σε υψηλή θερμοκρασία, για λίγα λεπτά, τη μισή ποσότητα από το κρέας.

Αφαιρούμε το κρέας, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μοσχάρι.

Το επαναφέρουμε μέσα στο τηγάνι, μαζί με το σκόρδο, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον βάζουμε και μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανάλογα με το πως έχουμε κόψει το κρέας.

Σερβίρουμε το σοφρίτο με ρύζι ή παραδοσιακά με φρέσκες πατάτες τηγανητές.

Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Always Hungry
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες