Κινόα πιλάφι 28 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Κινόα πιλάφι
Σερβίρουμε το πιλάφι αυτό ως παράπλευρο πιάτο με ψάρι ή κοτόπουλο. Μπορούμε να τροποποιήσουμε το πιλάφι χρησιμοποιώντας άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας ή βράζοντας την κινόα σε ζωμό κοτόπουλου, ψαριού ή λαχανικών αντί για νερό.
 
 

Υλικά (6-8)

1/2 φλιτζ. καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
6 φλιτζ. κινόα βρασμένη (βλ. βασική συνταγή)
1/2 φλιτζ. πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες
? φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 φλιτζ. αμύγδαλα κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζ. γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
? κουταλάκι ρίγανη
αλάτι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν τραγανά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη ρίγανη.
2. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα στην καυτή μαγειρεμένη κινόα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι κατά τη γεύση.
3. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε μια στενή βαριά κατσαρόλα μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα κινόας.
4 αστέρια από 28 επισκέπτες