Κοτόπιτα της μαμάς μου 2 ψήφοι

Από ΕΥΤΥΧΙΑ Α.
Κοτόπιτα της μαμάς μου
Η μητέρα μου έφτιαχνε αυτή την πίτα και μέχρι τώρα θυμάμαι τη γεύση και το άρωμα όταν ψηνόταν στον φούρνο. Δεν την έχω αλλάξει καθόλου επειδή όταν μια συνταγή είναι νόστιμη δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξεις.(Χρειάζεται ταψί 39 x 27 ή και μικρότερο)
 
 

Υλικά (20-30 κομμάτια)

1 πακέτο φύλλο κρούστας
βούτυρο για να αλείψουμε τα φύλλα
1 κοτόπουλο
3 κιλά κρεμμύδι, κομμένα σε φέτες
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα.(όχι μαλακά τυριά όπως φέτα ή κασέρι)
5 αυγά
αλάτι
πιπέρι
garlic powder

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο εκτός ψυγείου να ξεπαγώσει. Βράζουμε το κοτόπουλο (εγώ το βράζω στη χύτρα για 20 λεπτά) όπως θα το βράζαμε για κοτόσουπα και βάζουμε μέσα στο νερό το αλάτι, πιπέρι και garlic powder. Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο το βάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ ή σε μια πιατέλα να κρυώσει λίγο και το ξεκοκαλίζουμε. Κρατάμε το ζουμί που βράσαμε το κοτόπουλο και βάζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ακόμα αλάτι να βράσουν, μέχρι όλο το ζουμί να εξατμιστεί, περίπου 1 ώρα. Λίγη προσοχή μόνο προς το τέλος, όταν το ζουμί είναι πολύ λίγο μέσα στην κατσαρόλα μπορεί να κολλήσουν τα κρεμμύδια γι' αυτό πρέπει να τ' ανακατεύουμε συχνά. Όταν τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην ίδια κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε 4 αυγά και τα τυριά. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο και αρχίζουμε να στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα μας ένα ένα και πάντα αλειμμένα με βούτυρο. Βάζουμε το μίγμα μας στη μέση και μετά σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο που κάναμε τα πρώτα μισά...
3 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες