Κουκιά ξερά φάβα 4 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κουκιά ξερά φάβα
 
 

Υλικά

1 κιλό κουκιά
1/2 κ.σ. σόδα
1 φλ. λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
λίγο ξύδι
ρίγανη
λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα κουκιά από το βράδυ στο νερό. Την επομένη τα ξεφλουδίζουμε. Τα πασπαλίζουμε με σόδα, αφήνουμε να μείνουν μισή ώρα και κατόπιν τα ξεπλένουμε με πολλά νερά. Σοτάρουμε με το λάδι το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα κουκιά. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, ανάλογο αλάτι, λίγο ξύδι και νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσουν τα υλικά έως ότου μαλακώσουν πολύ. Ύστερα τα ανακατεύετε μέχρι να πολτοποιηθούν. Όταν είναι έτοιμα τα κουκιά, τα σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας ρίγανη.
2 αστέρια από 4 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες