Κουσκούς ταμπουλέ 3 ψήφοι

Από ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κουσκούς ταμπουλέ
 
 

Υλικά (8-10)

1 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1 φλ. νερό
1/2 φλ. χυμός λεμονιού
1/3 φλ. συν 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 φλ. κουσκούς
1 αγγούρι ξεσποριασμένο, κομμένο σε κομμάτια των 6 χιλ. συν φέτες αγγουριού για γαρνίρισμα
8 ντοματάκια ξεσποριασμένα και κομμένα σε κύβους των 6 χιλ. συν φέτες ντομάτας για γαρνίρισμα
3/4 φλ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. φύλλα μέντας ψιλοκομμένα συν κλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το ζωμό, το νερό, 1/4 φλ. από το χυμό λεμονιού και 2 κουταλιές από το λάδι, βάζουμε το μίγμα να πάρει βράση και ρίχνουμε μέσα το κουσκούς. Σκεπάζουμε το δοχείο, το βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κουσκούς μέσα για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε απαλά το κουσκούς με ένα πιρούνι για να γίνει αφράτο και το αφήνουμε να κρυώσει στην κατσαρόλα.
2. Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε ανακατεύοντας τα κομμάτια του αγγουριού, τους κύβους της ντομάτας, τα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο 1/3 φλ. λάδι, το υπόλοιπο 1/4 φλ. χυμό λεμονιού, αλάτι κατά τη γεύση και αφήνουμε το μίγμα στο μπολ για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κουσκούς, τοn μαϊντανό και τα φύλλα μέντας, ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και την παγώνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα. (Η σαλάτα μπορεί να γίνει και προ 2 ημερών και να διατηρηθεί σκεπασμένη και παγωμένη).
4. Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με τα κλαράκια μέντας και τις φέτες αγγουριού και ντομάτας.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες