Μοσχάρι satay 5 ψήφοι

Μοσχάρι satay
Το satay είναι πιάτο της νοτιανατολικής Ασίας, που όμως κερδίζει έδαφος ως κινέζικο ορεκτικό (dim sum). Η χόιζιν σος δίνει στη συνταγή αυτή διαφορετική γεύση από τα ινδονησιακά ή ταϊλανδέζικα satays. Αν θέλουμε, σερβίρουμε το satay με σος φυστικιού ως ντιπ.
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)

650 γρ. μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες πλάτους 2,5 εκ.
1/3 φλιτζ. σόγια σος
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κορνφλάουρ
1,5 κουταλιά χόιζιν σος
1 κουταλιά τζιντζερόρριζα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Απλώνουμε το κρέας σε ένα ρηχό γυάλινο σκεύος. Αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα συστατικά και τα χύνουμε από πάνω. Μαρινάρουμε το κρέας σκεπασμένο στο ψυγείο αποβραδίς. Το στραγγίζουμε.
2. Περνάμε κάθε λωρίδα κρέατος σε ένα σουβλάκι κατά μήκος (μέσα έξω)*. Ψήνουμε σύντομα στο γκριλ, μέχρι να σκουρύνει κι από τις δυο πλευρές.

*Αν χρειάζεται, τα σουβλάκια μουσκεύονται προηγουμένως στο νερό για 30 λεπτά, για να μην καούν.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες