Ντοματοκεφτέδες με κάπαρη 1 ψήφοι

Από ΓΙΩΡΓΟΣ
Ντοματοκεφτέδες με κάπαρη
Αφράτοι και αρωματικοί ντοματοκεφτέδες από τις Κυκλάδες και τον Always Hungry
 
 

Υλικά

100 γρ λιαστές ντομάτες
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα κάπαρη
λίγο φρέσκο δυόσμο
1 μικρό κρεμμύδι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά (8 γρ)
ελαιόλαδο
500 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
γιαούρτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον δύοσμο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο σκεύος μαζί με τη κάπαρη. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα και την προσθέτουμε στο σκεύος μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο να φουσκώσει για 30-60 λεπτά.

Μόλις το μείγμα έχει φουσκώσει προχωράμε με το τελικό στάδιο.

Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα αρκετό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία και μόλις το λάδι κάψει, ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.

Μπορείτε να σερβίρετε τους ντοματοκεφτέδες με στραγγιστό γιαούρτι, σκέτο ή αρωματισμένο με λίγο δυόσμο.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές του Always Hungry επισκεφετείτε το blog του ή ακολουθήστε τον στο Instagram!
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες