Πράσινο ζυμαρικό ανοιξιάτικο 1 ψήφοι

Πράσινο ζυμαρικό ανοιξιάτικο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


4 φλιτζ. κρύο νερό
1/2 λεμόνι
6 μικρές αγκινάρες
6 λεπτοί μίσχοι σπαραγγιού, καθαρισμένοι και κομμένοι σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών
250 γρ ζυμαρικό αυτάκια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο ανάλατο
1/4 φλιτζ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
60 γρ. ελιές μαύρες από λάδι ξεσποριασμένες και κομμένες
1/2 φλιτζ. μικρά πράσινα μπιζέλια (φρέσκα ή αποψυγμένα)
4 κουταλιές τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
Αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Γεμίζουμε ένα μπολ με το κρύο νερό και στύβουμε το χυμό από το μισό λεμόνι, το οποίο ρίχνουμε επίσης στο νερό. Βάζουμε το μπολ στην άκρη.
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και πετάμε τις κορυφές (περίπου 1,5 εκατοστό) από τις αγκινάρες. Ρίχνουμε τις κομμένες κορυφές στο νερό με το λεμόνι, ώστε να μη μαυρίσουν.
3. Τραβάμε τα εξωτερικά φύλλα από τις αγκινάρες, αφήνοντας ένα εσωτερικό από τρυφερά πράσινα φύλλα. Ανοίγουμε προσεκτικά τις αγκινάρες και με το εργαλείο του πεπονιού, κόβουμε μπάλες και πετάμε the chokes.
4. Κόβουμε τις αγκινάρες κατακόρυφα σε τρεις ή τέσσερις φέτες και τις ρίχνουμε στο νερό με το λεμόνι καθώς δουλεύουμε.
5. Βράζουμε αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά στραγγίζουμε τις αγκινάρες, διατηρώντας το υγρό από το βράσιμο και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τις βάζουμε στην άκρη.
6. Βράζουμε το υγρό της αγκινάρας και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά και στραγγίζουμε διατηρώντας και πάλι το υγρό. Ξεπλένουμε τα σπαράγγια με κρύο νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
7. Βράζουμε νερό σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε το ζυμαρικό και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι που να γίνει μόλις τρυφερό.
8. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι και 1 κουταλιά από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τις ελιές, το μπιζέλι, τις αγκινάρες και τα σπαράγγια και το υπόλοιπο 1 κουταλιά βούτυρο, 1/3 φλιτζ. από το υγρό που φυλάξαμε και 3 κουταλιές παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι μόλις που να ζεσταθεί το μίγμα, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 2 κουταλιές από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικό και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα θερμασμένο μπολ σερβιρίσματος.9. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το ανακατεύουμε στο μπολ με τη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί καλά. Βάζουμε αλατοπίπερο και 1 κουταλιά επί πλέον παρμεζάνα τριμμένη. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες