Ρεβύθια με καστανό ρύζι 2 ψήφοι

Ρεβύθια με καστανό ρύζι
Αν αγαπάτε το καστανό ρύζι και τα ρεβύθια, τότε αυτή τη συνταγή του Always Hungry θα την λατρέψετε! Με ζωμό λαχανικών για τη περίοδο της νηστείας ή κοτόπουλου για πιο πλούσια γέυση.
 
 

Υλικά

1 κούπα καστανό ρύζι
2-2,5 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα μουλιασμένα ρεβύθια
2 κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε αρκετό νερό. Την επόμενη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα σουρώνουμε.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, με΄χρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά και μετά ρίχνουμε 2 κούπες από τον ζωμό.

Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά την εστία, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20 λεπτά.

Ελέγχουμε αν χρειάζεται το ρύζι και άλλο ζωμό και προσθέτουμε μετά τα βρασμένα ρεβύθια.

Το αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές του Always Hungry μπείτε στο blog του εδώ!
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες