Ριτσόλι με σάλτσα και τυρί μοτσαρέλα από το Αμάλφι 2 ψήφοι

Από ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Ριτσόλι με σάλτσα και τυρί μοτσαρέλα από το Αμάλφι
Τα Ριτσόλι Αμαλφιτάνι (ριτσόλο» σημαίνει «στριφτό») είναι κατάλληλο για σάλτσες που περιέχουν κομμάτια συστατικών τους. Η μελιτζάνα στη σάλτσα αποτελεί συστατικό που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην κουζίνα της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας.
 
 

Υλικά (4)

300 γρ. ριτσόλι αμαλφιτάνι ή παρόμοιο στριφτό ζυμαρικό
3 μέτριες μελιτζάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
4 ντοματάκια, ζεματισμένα, ξεφλουδισμένα, ξεσποριασμένα και τεμαχισμένα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε κυβάκια
10 φύλλα βασιλικού σχισμένα σε τεμάχια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
μπόλικο (τουλάχιστον ½ φλιτζ.) τυρί μοτσαρέλα φρεσκοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις βάζουμε για 1 ώρα στο τρυπητό στο νεροχύτη, ώστε το αλάτι να τραβήξει την πικράδα τους. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη βαθιά χύτρα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μαγειρεύουμε α-νακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε ανα-κατεύοντας τη σάλτσα για 15 λεπτά ακόμη.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα για όποιον επιθυμεί.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες