Ρυζομακάρονα Σιγκαπούρης 2 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Ρυζομακάρονα Σιγκαπούρης
 
 

Υλικά (4)

150 γρ. μέτρια ρυζομακάρονα (rice noodles)
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλιές σος στρειδιού
2 κουταλιές ρυζόξυδο
2 κουταλιές ρευστό μέλι
1/2 κουταλάκι καυτερή τσίλι σος
1 κουταλιά φυτικό λάδι
1 κουταλιά σκόνη κάρι
1 κουταλιά τζιντζερόριζα ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 πράσινη πιπεριά κομμένη
200 γρ. άπαχο χοιρινό κομμένο σε λεπτές λωρίδες
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
3 φλιτζ. φύτρες σόγιας
1/4 φλιτζ. φρέσκος κόλιαντρος κομμένος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω στα ρυζομακάρονα και τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
2. Στο μεταξύ κτυπάμε μαζί τη σόγια σος, την σος στρειδιού, το ξύδι, το μέλι και την τσίλι σος και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Σε ένα γουόκ ή μεγάλη βαθιά χύτρα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε-αναδεύοντας το κάρι, το τζίντζερ και το σκόρδο για ½ λεπτό. Προσθέτουμε τα πράσα και τις πιπεριές και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χοιρινό και τις γαρίδες και τηγανίζουμε-αναδεύοντας μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
4. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα, τη σάλτσα και τις φύτρες και ανακατεύουμε απαλά για να αναμιχθούν. Τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι τα ρυζομακάρονα να ζεσταθούν καλά.
5. Γαρνίρουμε με τον φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε.




0 αστέρια από 2 επισκέπτες