Σπαγγέτι με αυγά και κρεμμύδια 2 ψήφοι

Σπαγγέτι με αυγά και κρεμμύδια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


2 αβγά καλά κτυπημένα
4 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές βούτυρο
1/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
500 γρ. σπαγγέτι ή μπαβέτες
6 λίτρα νερό

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, λίγο αλάτι και μια-δυο κουταλιές κρύο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν σαν πουρές, περίπου για 20-30 λεπτά. Δεν αφήνουμε να ξεραθούνε. Προσθέτουμε νερό με το κουταλάκι, αν χρειάζεται.
2. Στο μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό. Προς το τέλος του βρασίματος, αναμιγνύουμε τα κτυπημένα αβγά με τα κρεμμύδια και διατηρούμε το μίγμα ζεστό. Μόλις γίνει το ζυμαρικό, στραγγίζουμε διατηρώντας 1/4 φλιτζ. από το νερό τους.
3. Βάζουμε το ζυμαρικό σε ένα ζεσταμένο μπολ και το περιχύνουμε με τη σάλτσα κρεμμυδιών και λίγο μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα στο τραπέζι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες