Τσιζκέικ με λεμόνι και μαρέγκα 1 ψήφοι

Τσιζκέικ με λεμόνι και μαρέγκα
Ένα ζουμερό τσιζκέικ με λεμόνι και μαρέγκα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
 
 

Υλικά

Για τη βάση:
2 φλιτζάνια ψίχουλα από μπισκότα digestive
8 κουταλιές της σούπας λιωμένο αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Για το Τσιζκέικ:
250 gr τυρί κρέμα
250 gr κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
100 gr ζάχαρη άχνη
650 gr μαρμελάδα λεμόνι
1 κούπα φρέσκα βατόμουρα
1 κούπα φρέσκα σμέουρα

Για τη μαρέγκα:
4 μεγάλα ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε καλά τα μπισκότα digestive, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή σε 8 μικρά μπολάκια και πιέζουμε προς τα κάτω με ένα κουτάλι σε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Σε ένα μίξερ, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη άχνη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αναμιγνύουμε με το τυρί κρέμα. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από το μπισκότο, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε τη μαρμελάδα λεμόνι και τα φρούτα.

Για να κάνουμε τη μαρέγκα, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στην κρέμα το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Βάζουμε τη μαρέγκα πάνω από τα φρούτα και χρησιμοποιώντας ένα φλόγιστρο, καίμε την κορυφή. Σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες