Τόνος με σάλτσα από μανιτάρια 3 ψήφοι

Τόνος με σάλτσα από μανιτάρια
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


500 γρ. σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. τόνος κονσέρβας σε λάδι
2 κουταλιές τοματοπολτός
2 κουταλιές λευκό κρασί
600 ml μπεσαμέλ λεπτόρρευστη
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοαλεσμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας για 3 λεπτά.
2. Στραγγίζουμε από το λάδι του και τρίβουμε τον τόνο.
3. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και το κρασί στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε καλά.
4. Σε χαμηλή φωτιά ξαναζεσταίνουμε τη σάλτσα και βαθμιαία ρίχνουμε ανακατεύοντας τον τόνο και τα στραγγισμένα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να αναμιχθούν καλά και να ζεσταθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
5. Ανακατεύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες