Φετουτσίνια με αυγά σολομού και σάλτσα βότκας 2 ψήφοι

Φετουτσίνια με αυγά σολομού και σάλτσα βότκας
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


2 φλιτζ. παχιά κρέμα
1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 λωρίδες φλούδα λεμονιού
4 κουταλιές βούτυρο (ανάλατο)
1/2 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα-ρετζιάνο φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές βότκα
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
500 γρ. φετουτσίνια (φρέσκα, αν γίνεται)
αλάτι
60 γρ. αβγά σολομού
2 κουταλιές τσάιβς ή κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε την κρέμα, το σκόρδο και τη λεμονόφλουδα σε μια βαριά κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι το μίγμα να μειωθεί κατά το 1/3. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και το σκόρδο. Ρίχνουμε κτυπώντας το βούτυρο και το τυρί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε κτυπώντας τη βότκα και το πιπέρι.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη σάλτσα και το αβγό σολομού. Ρίχνουμε από πάνω τα τσάιβς ή το πράσινο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες