Φοκάτσα 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Φοκάτσα
Δοκιμάστε την γεμιστή με φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας, φυλλαράκια βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο.
 
 

Υλικά

1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 15 γρ. φρέσκια
3 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
1 κουταλάκι ψιλό αλάτι
1 κουταλάκι χοντρό αλάτι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με το μισό από το νερό.
Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το ψιλό αλάτι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακκούβα. Εκεί βάζετε το μίγμα της μαγιάς, το υπόλοιπο νερό και το μισό λάδι. Ζυμώνετε για 10 λεπτά περίπου. Θα πάρετε μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αδειάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για 2 - 3 λεπτά. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου ή λαμαρίνα και απλώνετε μέσα τη ζύμη, πιέζοντάς την με τα χέρια σας να απλωθεί σε κύκλο 30 εκατοστών και να αποκτήσει πάχος περίπου 1 εκατοστού. Πιέζετε με τα δάκτυλά σας την επιφάνεια, ώστε να κάνετε βαθουλώματα, ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρει η φοκάτσα χρυσαφί χρώμα. Η φοκάτσα μπορεί να συνοδέψει το φαγητό ή να χρησιμοποιηθεί για σάντουιτς.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες