Χοιρινό με λίτσις 1 ψήφοι

Χοιρινό με λίτσις
Μαριναρισμένο χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα μαγειρεμένο με γλυκά φρούτα λίτσις.
 
 

Υλικά

500 γρ. χοιρινό κρέας άπαχο, χωρίς κόκαλα
Μαρινάρισμα:
1,5 κουταλιά σόγια σος
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
Επιπλέον:
1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι πιπερόριζα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. λίτσις από κονσέρβα (*)
1/3 φλιτζ. χυμός από τα λίτσις
2 κουταλιές χόιζιν σος
1 κουταλιά κινεζικό ρυζόκρασο ή ξηρό σέρι
4 κουταλιές λάδι για το τηγάνισμα

(*) Από ασιατικό παντοπωλείο

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Προσθέτουμε τα συστατικά για το μαρινάρισμα, βάζοντας το κορνφλάουρ στο τέλος. Μαρινάρουμε για 25 λεπτά.
2. Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μπουκιές. Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το κόβουμε διαγώνια σε φέτες του 1,5 εκ.. Πλένουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το κόβουμε διαγώνια. Ψιλοκόβουμε την πιπερόριζα.
3. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το χυμό λίτσις, τη χόιζιν σος και το ρυζόκρασο ή το σέρι.
4. Θερμαίνουμε το γουόκ και προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι. Μόλις το λάδι κάψει, προσθέτουμε το κρέας κρέας. Το ψιλοτηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Το βγάζουμε από το γουόκ. Καθαρίζουμε το γουόκ, αν είναι απαραίτητο.
5. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι στο γουόκ. Μόλις κάψει, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερόριζα και ανακατεύουμε. Ψιλοτηγανίζουμε την πιπερόριζα μέχρι να ευωδιάσει (περίπου για 30 δευτερόλεπτα). Προσθέτουμε το καρότο, ψιλοτηγανίζουμε για 2 λεπτά, μετά προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά. Ψιλοτηγανίζουμε για 1 ακόμη λεπτό, μετά προσθέτουμε τα λίτσις, αφού τα στραγγίξουμε πρώτα, και ανακατεύουμε.
6. Παραμερίζουμε τα λαχανικά στις πλευρές του γουόκ. Προσθέτουμε τη σάλτσα στη μέση του γουόκ. Σε χαμηλή θερμοκρασία επαναφέρουμε το κρέας στο γουόκ. Προσθέτουμε και το φρέσκο. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε το πιάτο καυτό.

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 7 λεπτά
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες