Ψητές πατάτες φούρνου 6 ψήφοι

Από ΕΛΠΙΔΑ Μ.
Ψητές πατάτες φούρνου
 
 

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες, κομμένες στα 4 χωρίς να βγάλουμε τη φλούδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό ώστε να τις σκεπάζει να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι, το δεντρολίβανο και αλάτι για γεύση.
Τοποθετούμε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω και προσθέτουμε κι άλλο από το μείγμα του λαδιού. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με το μείγμα ελαιόλαδου.
1 αστέρια από 6 επισκέπτες