Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ 17 ψήφοι

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

1 πακέτο φύλλο
4 1/2 φλιτζ. γάλα
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζ. βούτυρο
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 1/2 φλιτζ. νερό
1 κουταλιά χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε το γάλα να βράσει.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας τα ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας τα και αυτά ένα-ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
4. Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε, ραντίζουμε με βούτυρο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.
5. Βάζουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει. Μόλις γίνει το σιρόπι, το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο.
3 αστέρια από 17 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ 26-03-2010 18:38:01

Νικολέττα μου στο γαλακτομπούρεκο χρησιμοποιούμε ψιλό σιμιγδάλι γιατί θέλουμε μια πλούσια κρέμα με λεπτή - απαλή υφή.

νικολεττα 26-03-2010 15:38:21

σιμιγδαλι χοντρο η ψιλο?

Φανή 15-11-2008 23:36:22

Βανέσσα τα τορτελίνια γίνονται με πολλούς τρόπους.Ο πιο απλός είναι να τα βράσεις και αφού τα στραγγίσεις να τα ανακατέψεις με διάφορα τυριά της αρεσκείας σου.Ανάλογο αλάτι,πιπέρι άσπρο και αν σου αρέσει λίγο μοσχοκάρυδο.Ρίξε και 200-250 κρέμα γάλακτος και βάλτα στον φούρνο (200 οC) μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

βανεσσα 14-11-2008 19:24:29

GIASAS UA HUELA NA ROTISO POS GHNONTE TA TORTELINIA

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια