Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ (ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ) 1 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ (ΚΑΠΑΔΟΚΙΑ)
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (2-4 μερίδες) :

1 ποτήρι κρασιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
3 μέτρια κρεμμύδια
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
3 κ.σ. πελτέ τομάτας
μπούκοβο
πάπρικα
αμπελόφυλλα
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε αλμυρό νερό. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
Σε μπολ, ρίχνετε το λάδι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια το πλιγούρι, και το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε ρίχνοντας 2-3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγη πάπρικα και ανακατεύετε με το πηρούνι. Τέλος προσθέτετε αλάτι.
Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε στο καθένα λίγη από τη γέμιση που ετοιμάσατε και τα τυλίγετε σε φλογέρες.
Τα τοποθετείτε περιμετρικά σε μια κατσαρόλα, αφήνοντας μια τρύπα στη μέση, στην οποία ρίχνετε νερό (προσέχοντας να μην τα καλύψει).
Τα αφήνετε να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε με γιαούρτι.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια