Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ 0 ψήφοι

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΤΟΦΟΥ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (6 μερίδες) :

375 γρ. τόφου στραγγισμένο
¼ φλιτζ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
200 γρ. πράσινα φασολάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 καρότο κομμένο σε φέτες
200 γρ. μπρόκολα κομμένα
1 μίσχος σέλερι κομμένος σε φέτες
πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα
1 κουταλιά σος ταμαρίνδης
1 κουταλιά σος ψαριού
2 κουταλιές σος στρειδιού
1 κουταλιά ελαφριά σόγια σος
1 κουταλιά γλυκιά τσίλι σος
1 κουταλιά ντοματοπολτός
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λευκό ξύδι
¼ κουταλάκι star anise τριμμένο
1 κουταλάκι κόρνφλάουρ διαλυμένο σε 1 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε το τόφου σε κύβους του 1,5 εκ.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ, βάζουμε το σκόρδο, μαγειρεύουμε για ½ λεπτό, το βγάζουμε και το πετάμε. Προσθέτουμε το τόφου στο γουόκ κατά παρτίδες, το τηγανίζουμε-αναδεύοντας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε από το γουόκ.
3. Προσθέτουμε τα φασολάκια και το καρότο και τηγανίζουμε-αναδεύοντας, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν σχεδόν τρυφερά. Προσθέτουμε τα μπρόκολα, το σέλερι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις διάφορες σος, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, το ξύδι και το μπαχαρικό και τηγανίζουμε-αναδεύοντας για 2 λεπτά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το τόφου με το διαλυμένο κορνφλάουρ και τηγανίζουμε-αναδεύοντας, ώσπου η σάλτσα να βράσει να γίνει ελαφρά παχύρρευστη.
4. Σερβίρουμε αμέσως (δεν διατηρείται στο ψυγείο.)

Για να ξεροτηγανιστεί το τόφου το λάδι πρέπει να είναι αρκετά καυτό. Επίσης μπορεί να διπλοτηγανιστεί. Πρώτα όλους τους κύβους μαζί, τους κρυώνουμε και τους ξανατηγανίζουμε.
0 αστέρια από 0 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια