Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ 6 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

1 κιλό κεράσια, όχι πολύ ώριμα, τραγανά
750 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φακελάκι βανίλια
νερό
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε καλά. Με μία φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο για καθάρισμα κερασιών αφαιρούμε προσεκτικά το κουκούτσι τους.
Τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, ξαφρίζοντας συχνά για να μη θολώσει το γλυκό μας. Μόλις βράσουν κλείνουμε την φωτιά, αποσύρουμε από το μάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι την άλλη μέρα.
Την επόμενη συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 5 περίπου λεπτά, να δέσει το σιρόπι. Μόλις δέσει το γλυκό προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και βάζουμε σε βάζο.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και βύσσινο ή σταφύλι. Τρώγεται μόνο του ή ως γαρνιτούρα παγωτού ή γιαουρτιού.
Πολλοί χρησιμοποιούν ασβεστόνερο πριν ξεκινήσουν το βράσιμο για να παραμείνουν τα κεράσια τραγανά.
4 αστέρια από 6 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑΚΗ 28-06-2013 11:15:05

ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ

ΓΙΩΤΑ 13-06-2013 00:51:51

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ.ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΓΛΥΚΟΖΗ ΕΒΑΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΝΕΡΟ ΤΟ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΙΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ e-mail ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΑΤΕ

ΓΙΩΤΑ 12-06-2013 00:39:12

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ. ΕΓΩ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ .ΜΟΛΙΣ ΕΒΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΕΒΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΣΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ .ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ.

νικολεττα 11-04-2010 22:10:31

ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΖΗ.. ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΗΡΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

ΜΑΡΙΑ 11-04-2010 19:54:58

Ισως το πιο αγαπημένο γλυκό κουταλιού. Πραγματικά το πέρασμα από ασβεστόνερο το κάνει πιο τραγανό. Επίσεις 1 - 2 κουταλιές γλυκόζη στο σιρόπι δίνει λαμπερό σιρόπι και δεν ζαχαρώνει ποτέ.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια