Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ 4 ψήφοι

Από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Σ.
ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά :

2 κιλά βύσσινα
1/2 κούπα νερό
2 κιλά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι ξινό ή 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

-Πλύντε τα βύσσινα και στραγγίστε τα καλά. Αδειάστε τα σε απορροφητικό χαρτί, να στεγνώσουν. Αφαιρέστε με το ειδικό εργαλείο το κουκούτσι. Κάντε αυτή τη δουλειά επάνω από την κατσαρόλα όπου θα φτιάξετε το γλυκό, για να πέφτει μέσα το ζουμί που βγαίνει από τα βύσσινα. Τα κουκούτσια ρίξτε τα σ'ένα μπολ με το νερό.
-Όταν τελειώσει το καθάρισμα, σκεπάστε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και στραγγίστε επάνω σ'αυτά το νερό όπου έχετε βάλει τα κουκούτσια. Αφήστε να σταθούν έτσι ως την επόμενη μέρα.
-Βράστε το γλυκό, ώσπου να δέσει, αφαιρώντας τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Λίγο πριν το κατεβάσετε, ρίξτε το ξινό ή το χυμό λεμονιού.
-Κατεβάστε το από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει. Στο διάστημα αυτό, κουνήστε 5-6 φορές την κατσαρόλα, ανακατεύοντας το γλυκό. Έτσι τα βύσσινα φουσκώνουν και γίνονται μεγαλύτερα.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
νικολεττα 27-04-2010 08:29:28

ειναι το ιδιο που κανουμε με τις φραουλες...για να βγαλουν τα βυσσινα τους χυμους τους και να ενσοματωθουν μςε τα υπολοιπα υλικα!

MATINA 26-04-2010 17:20:20

Nικολέττα εγώ το φτιάχνω την ίδια ημέρα και γίνεται το ίδιο καλό γιατί το αφήνεις μία ημέρα?ευχαριστώ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια