Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ 36 ψήφοι

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες) :

1/2 πακέτο κριθαράκι
3 φρέσκιες ντομάτες ή μία κονσέρβα τοματάκια
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια νερό
αλάτι και πιπέρι
6 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

-Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες αν έχετε φρέσκιες
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μία δύο βράσεις
-Αφού βράσει το μεταφέρετε σε ένα ταψί
-Βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και τα ρίχνετε στο ταψί
-Αλατοπιπερώνετε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο έως η σάλτσα να αρχίσει να βράσει
-Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει
-Σερβίρεται με κεφαλοτύρι
3 αστέρια από 36 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
linaki4 10-04-2011 04:38:29

wraia syntagi. egw vazw ki alla myrwdika opws mosxokarydo kai asteroeidi glykaniso!

ΑΝΔΡΕΑΣ 29-11-2010 10:51:19

Ελένη αν θες τη συμβουλή μου, το σκόρδο να το σοτάρεις μαζί με το κρεμμύδι. Ετσι κοβεται και η δυνατη μυρωδια του. Το κριθαράκι θα το ρίξουμε την ώρα που θα βράζει το ζουμί. Το αφήνουμε γύρο στα 4' να βράσει. Κυρίως θέλουμε να φουσκώσει χωρίς να λαπαδιάσει.Και να μην περιμένουμε να τραβήξει τα υγρά του με το βράσιμο. Λάθος μεγαλο. Ετσι γίνεται σφιχτή λάσπη το φαγητό. Πρέπει όταν το βγάλουμε απο τη φωτιά να έχει ζουμάκι, το οποίο θα το απορροφήσει όταν φουσκώσει το κριθαράκι. Σε περίπτωση που το έχουμε σε πύλινο, το σκεπάζουμε να φουσκώσει και να απορροφησει τα υγρά του. Αν είναι στο ταψί,σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο μέσα. Δεν πρέπει το ζουμί να απορροφηθεί στο ψησιμο. Να απορροφηθεί από το κριθαράκι καθώς θα φουσκώνει.

Ελένη 28-11-2010 18:11:19

Εμ, το σκόρδο πότε το βάζουμε; Είναι στα υλικά αλλά όχι στην εκτέλεση...

διονυσια 29-10-2009 11:55:55

ωραια θα το φτιαξω σημερα και θα σας πω τα αποτελεσματα γιατι το κριθαρακι δεν το πετυχαινω ποτε συνηθως μου γινεται λασπη ελπιζω αυτη τη φορα να τα καταφερω

niki 23-05-2009 13:47:42

apantisi gia to posi ora prepei na vrasoume to kritharaki pire o spiros??

Μαριάννα 08-01-2009 23:51:40

πολύ ωραία!ίσως αν βάζαμε λιγότερη σάλτσαγια πιό ελαφρύ και προσθέταμε και λίγο λουκάνικο χωριάτικο τι θα λέγατε!ευχαριστώ!

spiros 03-01-2009 16:17:38

ποση ώρα βράζουμε το κριθαράκι στο φούρνο?

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια