Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Λιγκουίνια με καπνιστό σολομό σε σάλτσα κρέμας 1 ψήφοι

Από ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ
Λιγκουίνια με καπνιστό σολομό σε σάλτσα κρέμας
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μειώνουμε ή παραλείπουμε το αλάτι στο ζυμαρικό όταν χρησιμοποιούμε καπνιστό σολομό.

Υλικά (4)

250 γρ. λιγκουίνια, φετουτσίνια ή σπαγγέτι
200 γρ. καπνιστός σολομός κομμένος σε λεπτές φέτες ή βρασμένος φρέσκος σολομός
2 πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες (1/4 φλιτζ.)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουταλιά βούτυρο
1 φλιτζ. χτυπητή κρέμα
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές τυρί παρμεζάνα τριμμένο
Φρέσκος άνηθος
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και τι το διατηρούμε ζεστό.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε το σολομό σε λωρίδες μεγέθους μπουκιάς και τον βάζουμε στην άκρη.
3. Για τη σάλτσα, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σολομό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα, τον άνηθο, τη φλούδα λεμονιού και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να σιγοβράζει ξεσκέπαστο περίπου για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα. Σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα γαρνίροντας με κλαράκια άνηθου.
5 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια