Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα ακόμα σπιτικό λικέρ που δίνω.

Υλικά :

1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο κονιάκ
2 ξύλα κανέλλας
10 καρφιά γαρύφαλο
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα βύσσινα και με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε από πολλές πλευρές. Τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα βάζο, το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 μέρες ανακινώντας κατά διαστήματα. Στη συνεχεία στραγγίζουμε το ποτό από τα βύσσινα, το περνάμε από τουλπάνι και το φυλάμε σε μπουκάλια.

Στη συνταγή αυτή, η ποσότητα της ζάχαρης είναι ιδία με αυτή του βύσσινου για το λόγο ότι το βύσσινο είναι ξινό και δεν θέλουμε έντονη την ξινή γεύση στο λικέρ.
3 αστέρια από 2 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!

από MARIA CHRISTINA

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
maria christina 07-12-2011 20:51:00

Και εγώ έτσι κάνω και τα δύο ποτά και είναι τέλεια

νικολεττα 28-05-2010 16:55:16

τα κερασια δινουν πιο κοκκινο χρομα στο λικερ χωρις να αλιωνετε η γευση του βισσινου.

ANΔΡΕΑΣ 26-05-2010 07:48:49

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΕΛΕΙΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ.

νικολεττα 25-05-2010 09:32:37

ειναι φανταστικο. η γιαγια μου βαζει μεσα και λιγα κερασια.

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια