Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΗΛΙΟΥ 33 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΠΗΛΙΟΥ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Μια αυθεντική Πηλιορείτικη συνταγή από την Τσαγκαράδα Πηλίου.

Υλικά :

12 κ.σ. καρύδια τριμμένα
12 αυγά
12 κ.σ. ζάχαρη
12 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη αλλά όχι τελείως
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρίφαλο

Για στόλισμα:
Λεπτές φλουδίτσες από πορτοκάλι και ένα ολόκληρο καρύδι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε κροκάδια από ασπράδια. Χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν και να γίνουν μια κρέμα. Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, την τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν, τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ και κάνουμε μια μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας απαλά για να μη χάσει τον όγκο της. Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30'-40'. Αν πάρει γρήγορα χρώμα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5'. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη και στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλουδίτσα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι. Γαρνίρεται με άγλυκη σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
4 αστέρια από 33 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια