Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Ένα πεντανόστιμο ριζότο με θαλασσινά.

Υλικά :

250 γρ. βιτάμ
600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο ή καρναρόλι
2 μερίδες ζωμός κοτόπουλου knorr
2 λίτρα ζεστό νερό
200 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
90 γρ. γαρίδες ψίχα (καθαρισμένες)
90 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα)
90 γρ. χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
αλάτι
πιπέρι
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους. Προετοιμάζουμε τον ζωμό βράζοντας και ανακατεύοντάς τον έως ότου λιώσει εντελώς. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το βιτάμ για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και τα σοτάρουμε έως ότου το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γρ. βιτάμ και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Τα σβήνουμε με 50 γρ. λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και...
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.
3 αστέρια από 1 επισκέπτες
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

Σχετικές Συνταγές

ΣΧΟΛΙΑ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Πείτε μας τη γνώμη σας, κάντε μια πρόταση ή απλά ρωτήστε! Για κάθε σχόλιο σας θα κερδίσετε και 20 βαθμούς!!!!!!

Όνομα 
Έχετε δοκιμάσει τη συνταγή; 
e-mail 
Σχόλιο 


 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια