Εύκολο κοτόπουλο με σάλτσα στρειδιών 2 ψήφοι

Εύκολο κοτόπουλο με σάλτσα στρειδιών
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

4 μπούτια κοτόπουλου
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο ή κατά τη γεύση
1/2 κίτρινο κρεμμύδι τεμαχισμένο (περίπου 1/4 φλιτζ.)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε τετράγωνα 2Χ2 εκ.
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές σάλτσα στρειδιών (*)
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος ή ταμάρι
1 κουταλιά κινέζικο ρυζόκρασο ή ξηρό λευκό κρασί ή ξηρό σέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη σκούρα
2 κουταλάκια φυτικό λάδι ή παρθένο ελαιόλαδο

(*) από ασιατικό παντοπωλείο

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στη μέση και τρίβουμε το αλάτι και το πιπέρι πάνω στα μπούτια.
2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα στρειδιών, τη σόγια σος, το ρυζόκρασο, το ξηρό λευκό κρασί ή ξηρό σέρι και τη σκούρα ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στην άκρη.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σκουραίνουμε κι απ? τις δυο πλευρές. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Δεν καθαρίζουμε το τηγάνι.
4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει (περίπου για 5 λεπτά). Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σύντομα και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα.
5. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση, μετά επαναφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρις ότου οι χυμοί από το πιο χοντρό μέρος από τα μπούτια να τρέχουν καθαροί όταν τα τρυπάμε με ένα πιρούνι (περίπου για 15 λεπτά). Ανακατεύουμε περιστασιακά ενώ μαγειρεύουμε.
6. Το σερβίρουμε καυτό πάνω σε λευκό ρύζι.

Σημ. Αν χρησιμοποιήσουμε 8 μπουτάκια αντί για 4, πρέπει να αυξήσουμε τις ποσότητες των καρυκευμάτων περίπου κατά 50% αλλά όχι και τον ζωμό κοτόπουλου (1 κύβος ζωμού, σε ½ φλιτζ. καυτό νερό).
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες