Νουντλ σετσουάν με πικάντικη σάλτσα φιστικιού 2 ψήφοι

Νουντλ σετσουάν με πικάντικη σάλτσα φιστικιού
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι ταχίνι
1 φλιτζάνι μαύρο κινέζικο τσάι έτοιμο
5 κουταλιές σκούρα σόγια σως
5 κουταλάκια λάδι τσίλι
3 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
500 γρ. λεπτά κινέζικα νουντλ αβγού
1/2 φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αγγούρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το τσάι, τη σόγια σως, το λάδι τσίλι, 2 κουταλιές σησαμέλαιο, τη ζάχαρη και το ξύδι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεπτόρρευστη σάλτσα.
2. Ετοιμάζουμε τα νουντλ και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αναμιγνύουμε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά σησαμέλαιο.
3. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι στα νουντλ, ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθούν καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε ξανά.
4. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες