Γλυκόξινα παϊδάκια πανσέτας σετσουάν 2 ψήφοι

Γλυκόξινα παϊδάκια πανσέτας σετσουάν
Η ποσότητα μετατρέπεται σε κύριο γεύμα για 4 άτομα, σερβιριστεί με ρύζι, βραστό ή τηγανητό.

 
 

Υλικά (6 μερίδες)


4 κουταλιές σκούρα σόγια σος
4 κουταλιές λευκό ξύδι
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1 κουταλάκι καυτερή πιπεριά λιωμένη
4 κουταλιές ξηρό σέρι
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια για διακόσμηση
1,4 κιλό παϊδάκια πανσέτας
4 κουταλιές φυτικό λάδι
1 ξηρό κόκκινο τσίλι
1 λίτρο νερό ή και περισσότερο, αν χρειαστεί

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολ κτυπάμε μαζί με το σύρμα τη σόγια σος, το ξύδι, το μέλι, το σησαμέλαιο, την καυτερή πιπεριά και το σέρι. Φτιάνουμε τα «βουρτσάκια» από τα φρέσκα κρεμμυδάκια (βλ. παρακάτω).
2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα τυχόν χαλαρά κομμάτια κρέατος από την πανσέτα, καθώς και το πολύ λίπος από γύρω-γύρω.
3. Κόβουμε ανάμεσα στις λωρίδες κρέατος ανάμεσα στα κόκαλα για να ξεχωρίσουμε τα παϊδάκια.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ, προσθέτουμε το τσίλι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει βαθύ σκούρο, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέτουμε 3-4 παϊδάκια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να σκουρύνουν από όλες τις πλευρές, για 2-3 λεπτά.
5. Με μια λαβίδα μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα. Σε μερίδες των 3-4, τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα παϊδάκια με τον ίδιο τρόπο. Πετάμε το λάδι από το γουόκ, κρατώντας μόνο 2 κουταλιές.
6. Επαναφέρουμε όλα τα παϊδάκια στο γουόκ και ρίχνουμε αρκετό νερό ώστε να καλυφθούν ολόκληρα. Ζεσταίνουμε το υγρό μέχρι να πάρει βράσει. (το τσίλι παραμένει στο γουόκ για να κάνει τα παϊδάκια πιο πικάντικα.)
7. Μειώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το γουόκ. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για 1 ώρα περίπου. Τα παϊδάκια έχουν γίνει όταν στο κρέας συρρικνώνεται ελαφρά πάνω στο κόκαλο και το νιώθουμε τρυφερό όταν το τρυπήσουμε με ένα μαχαιράκι.
8. Ξεσκεπάζουμε το γουόκ, βγάζουμε το τσίλι με τη λαβίδα και τι πετάμε.9. Ρίχνουμε το μίγμα της γλυκόξινης σάλτσας πάνω στα παϊδάκια στο γουόκ. Ανακατεύουμε το μίγμα με το υπάρχον υγρό, ώστε να αναμιχθούν καλά.10. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που, μέχρι το υγρό να μειωθεί και να γίνει μια παχιά σκούρα σάλτσα και τα παϊδάκια να αποκτήσουν μια γυαλιστερή επίστρωση, για 25-30 λεπτά. Αν χρειαστεί, αφαιρούμε τα παϊδάκια και μειώνουμε κι άλλο τη σάλτσα με δυνατό βράσιμο. Ανακατεύουμε τα παϊδάκια που και που για να μην κολλήσουν.
11. Για να σερβίρουμε μεταφέρουμε τα παϊδάκια σε μια ζεσταμένη πιατέλα. Τα καλύπτουμε με τη σάλτσα και διακοσμούμε με «βουρτσάκια» από φρέσκο κρεμμυδάκι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες