Πέννες με πράσινα χτένια 2 ψήφοι

Πέννες με πράσινα χτένια
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


500 γρ ζυμαρικό πέννες ή πεταλούδες
500 γρ χτένια μεγάλα
85 γρ τομάτες λιαστές (περίπου 1 φλιτζ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμυδάκια στιφάδου ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1 φλιτζ κουκουνάρια, καβουρδισμένα μέχρι να ροδίσουν
2 φλιτζ. κρέμα ή μισή-μισή με γάλα
1 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζ. σάλτσα πέστο

Εκτέλεση

1. Στο μεταξύ ξεφλουδίζουμε τις τομάτες (με βραστό νερό), τις ξεσποριάζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις φυλάμε σε ένα μπολ. Αφαιρούμε από τα χτένια τους σκληρούς πλευρικούς μυς, αν χρειάζεται και τα κόβουμε στα δύο, αν είναι πολύ μεγάλα.
2. Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ώσπου να κάψει, αλλά να μην καπνίσει και σοτάρουμε τα χτένια, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες και να γίνουν, από 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Tα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο πιάτο και τα σκεπάζουμε διατηρώντας τα ζεστά.
3. Στο λάδι που απομένει στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζουμε σκεπασμένα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, ώσπου να μείνουν περίπου 3 κουταλιές. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις τομάτες και την κρέμα και αφήνουμε μόλις να πάρουν βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την παρμεζάνα και το πέστο και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τα χτένια. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μίγμα με τα χτένια, ανακατεύοντας απαλά για να αναμιχθούν και σερβίρουμε.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες