Σπαγγετίνι με σάλτσα από γαρίδες και κάρυ 3 ψήφοι

Σπαγγετίνι με σάλτσα από γαρίδες και κάρυ
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. χυμός μήλου-βατόμουρου (cranberry)
1 κουταλιά κάρι σκόνη
1 κουταλιά κορνφλάουρ
2 κουταλιές νερό
3 φλιτζ. γαρίδες, καθαρισμένες και βρασμένες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη
2/3 φλιτζ. κρεμμυδάκια πράσινα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. Σπαγγετίνι

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη μαυρίσουν. Προσθέτουμε το χυμό και το κάρι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
2. Αναμιγνύουμε το κορνφλάουρ με το νερό σε ένα μικρό μπολ και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες, την ντομάτα και τα κρεμμυδάκια και κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Ζεσταίνουμε το μίγμα μέχρι να θερμανθεί ομοιόμορφα.
4. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
5. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες