Πένες με τομάτες, ελιές και κάπαρη 3 ψήφοι

Πένες με τομάτες, ελιές και κάπαρη
 
 

Υλικά (6 μερίδες)


1 κουταλιά ελαιόλαδο
5 κουταλάκια ψιλοκομμένο σκόρδο
12 μεγάλα τοματάκια, ξεσποριασμένα και χοντροκομμένα (περίπου 5 φλιτζ)
3/4 φλιτζ ελιές καλαματιανές, ξεσποριασμένες και χοντροκομμένες
3/4 φλιτζ ανοιχτόχρωμο κρασί πορτό
1 βαζάκι των 120 γρ κάπαρη στραγγισμένη
2 κουταλιές βασιλικός φρέσκος κομμένος
2 κουταλιές θυμάρι φρέσκο κομμένο
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη κομμένη ή 1 κουταλάκι ξηρή
1 κουταλάκι φρέσκος δεντρολίβανος κομμένος ή ½ κουταλάκι ξηρός
1 κουταλάκι ξηροί πιπερόσποροι κόκκινοι κοπανιστοί
420 γρ ζυμαρικό πένες
πρόσθετος βασιλικός φρέσκος κομμένος
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε λάδι σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες και τις ελιές. Σοτάρουμε μέχρι οι τομάτες να αρχίσουν να βγάζουν το χυμό τους, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί πορτό και τα επόμενα 6 συστατικά.
2. Σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να γίνει λίγο παχύρρευστη, περίπου για 6 λεπτά. Βάζουμε αλατοπίπερο.
3. Στο μεταξύ βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Χύνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμαρικό και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με τον πρόσθετο βασιλικό. Σερβίρουμε και ο καθένας βάζει τυρί παρμεζάνα κατά τη γεύση.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες